MAP - Pozvánka na vzdělávací seminář "Efektivní komunikace aneb jak se domluvit"
- Vytvořeno dne .
Ve čtvrtek 4. 5. 2017 jsme se zúčastnili a prezentovali naši MAS u sousedů v Kyjově na Konferenci Leader. Akci pořádala MAS Kyjovské Slovácko v pohybu.
Více fotografií v naší FOTOGALERII
2.5.2017 jsme byli pozváni na akci s názvem Letem světem Sdružení Region Slovácko, které pro pracovníky informačních center připravilo poznávací zájezd po turistických atraktivitách regionu. První květnové úterý byl pro pracovníky "ÍČEK" připravený program v okolí Uherského Hradiště, Starého města a Velehradu. Krásná inspirace pro Turistickou asociaci Slovácko uspořádat takový zájezd i po našem regionu.
Více fotografií v naší FOTOGALERII.
24.4.2017 se uskutečnilo setkání zástupců TAS se zástupci Turistických informačních center Hodonínska, Veselska, Kyjovska, Strážnicka a Podluží. Děkujeme za účast zástupcům měst a informačních center z Hodonína, Kyjova, Veselí nad Moravou, Bzence, Dubňan, Strážnice a Lanžhota. Setkání se zúčastnila také ing. Lenka Durďáková z Regionu Slovácko v Uherském Hradišti. Z živé diskuze vyplynuly konkrétní náměty na spolupráci TAS a informačních center v oblasti cestovního ruchu. Diskutovalo se o koordinaci cestovního ruchu v území, problémech informačních center, způsobech a potřebách propagace regionu apod.
VII. Veletrh cestovního ruchu a gastronomie Slovácka se uskutečnil ve čtvrtek 6. dubna 2017 v Redutě v Uherském Hradišti.
Na veletrhu se prezentovalo celkem 56 vystavovatelů z celé Moravy a ze Slovenska (například partnerské město Skalica), letos nově také z oblasti služeb v cestovním ruchu a gastronomii. O slavnostní zahájení veletrhu se postarali žáci ZUŠ Slovácko, následoval křest Moravia magazínu Slovácko. Doprovodný program celého dne tvořily v dopoledních hodinách besedy určené převážně vystavovatelům, odpolední program byl cílen na veřejnost. Součástí vstupenky byl slosovatelný kupón, hlavní cenou byla věrnostní karta Sphere pro celou rodinu.
Během jednoho dne veletrh navštívilo více než 500 návštěvníků (přes 350 platících návštěvníků, tři třídy studentů Střední školy průmyslové, hotelové a zdravotnické v Uherském Hradišti a Obchodní akademie v Uherském Hradišti, děti a rodiny s dětmi a další hosté).
Od loňského roku jsme se opět organizátoři posunuli dále jednak v organizaci veletrhu, ale i v doprovodném programu. Zaměřili se i na zlepšení komunikace. Protože je vždy co zlepšovat, uvítají organizátoři pomoc ve snaze o zviditelnění Slovácka jako kraje ideálního pro výlety a dovolené, který stojí za návštěvu.
Informujeme, že vzhledem k dosavadnímu nízkému zájmu žadatelů bylo rozhodnuto zahrnout do 4. kola příjmu žádostí z Programu rozvoje venkova, které bude probíhat v termínu od 4. do 24. dubna 2017, také operaci 16.4.1 Horizontální a vertikální spolupráce mezi účastníky krátkých dodavatelských řetězců a místních trhů (dále jen „16.4.1").
Operace 16.4.1 je v tomto programovacím období PRV implementována zcela nově a má za cíl podpořit spolupráci minimálně dvou subjektů a vede k vytváření a rozvoji krátkého dodavatelského řetězce.
Podporován bude vznik a koordinace spolupracujících subjektů, tj. spolupráce na tvorbě studií a podnikatelského plánu. Podpora je také určena pro společné investice na realizaci projektu a společnou propagaci KDŘ nebo místního trhu. Formou takovéto spolupráce může být společný prodej v místní prodejně, společný prodej ze dvora, společná organizace přímého prodeje spotřebiteli (např. bedýnkový prodej). Podpora na vytvoření a rozvoj KDŘ se týká pouze dodavatelského řetězce, který zahrnuje maximálně jednoho zprostředkovatele mezi zemědělcem a spotřebitelem. Vytvoření a rozvoj místního trhu bude podporován pouze v případě, že činnosti zpracování a prodeje konečnému spotřebiteli se odehrávají v okruhu 75 km od zemědělského podniku, z něhož produkt pochází. Žadatelem je uskupení minimálně dvou subjektů (zemědělský podnikatel, výrobce potravin, nevládní neziskové organizace zastupující zemědělce nebo zpracovatele potravin, obce nebo svazky obcí). Minimálně jeden subjekt však musí prokázat podnikatelskou činnost v odvětví zemědělství nebo potravinářství.
Více informací ZDE!